Zwem coaching

Eveline van der Harst

Zwemmen is leuk

Zwemmen is leuk en in een land als Nederland ook van levensbelang. T

och is die sprong in het diepe niet voor elk kind even gemakkelijk.Veel kinderen hebben last van watervrees of vinden de zwemles ontzettend eng. Voor deze kinderen is de wekelijkse zwemles helemaal niet leuk en levert het juist stress op.

Speciaal voor deze kinderen biedt Harstikke Kindercoaching een speciaal coachingstraject op maat aan, om ervoor te zorgen dat ook deze kinderen kunnen genieten van het zwemmen; “Het Harstikke Watervrij traject.” Hierin laat ik uw kind het plezier van zwemmen ervaren zodat hij zij kan gaan deelnemen aan de zwemlessen zonder hierbij stress te ervaren.

Harstikke Watervrij

Harstikke Watervrij is een traject voor kinderen vanaf 5 jaar, die (nog) niet mee komen in de gewone zwemles. In een persoonlijk traject van steeds 1 maand werk ik 1 op 1 met uw kind, om te achterhalen waar de watervrees vandaan komt, het te laten wennen aan het zwembad, de grote ruimte, de geluiden en alles wat er op hem of haar afkomt tijdens de eerste zwemlessen. In het traject werken we langzaam toe naar het plezier in het zwemmen en zelfstandig voortbewegen in het water.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website.Na inschrijving ontvangt u per e-mail een bevestiging van inschrijving. Ik neem vervolgens contact met u op voor een eerste kennismaking. In dit gesprek maken wij kennis en bespreken we hoe het traject er voor uw zoon of dochter uit moet komen te zien.

De kosten voor het Harstikke Watervrij traject bedragen 180 euro per maand. Wij starten een traject met een orientatiegesprek, vervolgens is er wekelijks een contact moment met uw zoon of dochter van een uur met maximaal 30 minuten in het water en na elke sessie overleg ik samen met u, wat de vervolgstappen zijn. U ontvangt maandelijks een factuur. De factuur dient u voor het traject te voldoen. Na elke maand bepalen we of we het traject verlengen voor een maand, of dat uw kind in staat is door te stromen naar de reguliere zwemlessen.

Dagen en tijden kunnen we in overleg bepalen. Na afsluiting van Het Harstikke Watervrij traject zal ik u helpen met het zoeken van de juiste zwemschool voor uw kind.

Waarom?

Mijn passie voor het zwemmen bestaat al sinds mijn jeugd. Na het behalen van alle zwemdiploma’s ben ik door de zwemschool gevraagd om zwemles te komen geven. Voor mij was dit een ontzettende mooie stap, want op jonge leeftijd wist ik al dat ik met kinderen wilde werken. De reden dat ik het watervrij traject heb opgezet, is omdat ik regelmatig zie, dat kinderen de zwemles erg spannend vinden. Als zwemdocent heb je een groep kinderen onder je hoede en het is dan lastig je aandacht te verdelen over de groep en een kind wat echt niet het water in wil. Ouders voelen zich vaak ongemakkelijk, als hun kind begint te huilen en weten niet wat ze ermee aan moeten. Vaak wordt zo’n kind tijdelijk weer teruggeplaatst op een wachtlijst, om te wachten tot het wat ouder is. Helaas lost het wachten niet altijd iets op.

Ik gun ieder kind het plezier van zwemmen, want behalve voor de veiligheid is zwemmen vooral erg leuk. Bij Zwemschool de Tuimelaer heb ik jaren les gegeven en inmiddels ben ik het vaste gezicht aan de tafel van de administratie. Deze zwemschool geeft lessen op vrijdag en zaterdag middag. Behalve het elementair zwemmen voor het Zwem ABC, zijn er ook verschillende andere lessen. Zo kunnen kinderen na het C diploma door voor het zwemvaardigheidsdiploma en hun zwemtechniek verder uitbouwen. Naast deze lessen zijn er ook nog lessen in snorkelen, survival en Scuba Rangers, waarbij kinderen vanaf 8 jaar met tenminste een B diploma met perslucht duiken naar de bodem van het zwembad.

Wilt u meer weten over de zwemactiviteiten van Zwemschool de Tuimelaer, neem dan eens een kijkje op de website: www.tuimelaer.nl