Individuele coaching

Zelfvertrouwen terugwinnen voor jouw kind

Coaching op het niveau van uw kind

Kindercoaching is coaching op het niveau van het kind. Dit kan op vele verschillende manieren zijn. Ik help kinderen die, op wat voor manier dan ook, onzeker zijn. Dit kan zijn op het gebied van sociale vaardigheden, maar ook op het gebied van leerproblemen of doordat het kind te hoge eisen aan zichzelf stelt. Dit gaat gepaard met de nodige effecten op het gedrag van uw kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan faalangst, te weinig of gebrek aan zelfvertrouwen, zichzelf wegcijferen, agressief of boos gedrag, verdriet en of fysieke klachten. Ik help een kind inzicht te krijgen in de eigen talenten en kwaliteiten, waardoor het kind zich weer prettig en gelukkig gaat voelen.

Een steuntje in de rug!

Iedereen kan wel eens een steuntje in de rug gebruiken of wat meer van zijn of haar talenten leren kennen. Ik begeleid dan ook kinderen en jongeren in diverse leeftijdscategorieën. Een coaching traject kan ingezet worden voor alle kinderen die even wat hulp kunnen gebruiken om in te zien hoeveel ze al kunnen. Ik bied zowel korte trajecten van ongeveer 1 maand aan, als langere trajecten oplopend tot 3 maanden. Dit is afhankelijk van de behoeften van het kind en waar u voor kiest. Samen met uw kind gaan we op zoek naar schatten bij zichzelf. Als zij inzicht krijgen in hun eigen positieve eigenschappen en talenten, dan gebeurt er iets moois. Een coaching traject is voor elk kind anders. Ik kijk naar de behoeften van uw kind en speel hierop in. Het is dus van tevoren niet vast te leggen hoe een traject er uit komt te zien.

Het traject

Een traject begint bij een vrijblijvend contact. U kunt mij bellen of via e-mail bereiken.Na een e-mail neem ik telefonisch contact met u op, zodat we persoonlijk kunnen bespreken waarbij ik uw kind eventueel zou kunnen helpen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.Besluit u over te gaan op een persoonlijk kennismakingsgesprek dan investeert u 65 euro incl. BTW voor dit gesprek. Na het persoonlijke kennismakingsgesprek zal u ik een voorstel doen voor een eventueel coaching traject. Gaat u akkoord met het traject, dan worden de kosten van het kennismakingsgesprek in mindering gebracht op het traject.

Behoefte afhankelijk coachingstraject

Een coaching traject is voor elk kind anders en is afhankelijk van de behoeften. Elk coaching traject wordt dus op maat gemaakt. Een traject kan variëren van een kort traject van een maand, waarbij er eenmaal per week een contact moment is, tot aan een lang traject waarbij ik een kind 3 maanden begeleid. Een traject van 3 maanden begint met een contactmoment met een frequentie van 1 keer per week en dit, indien gewenst, zal langzaam afgebouwd worden. Een coaching moment kan variëren van 1 tot 2,5 uur. De duur van een contact moment zal vooraf worden afgesproken. Gedurende elk traject sta ik natuurlijk ook open voor vragen van ouders en zal er regelmatig een terugkoppeling zijn over het proces. Indien gewenst kan er contact gelegd worden met de school en kan ik een verslaglegging doen. Elk traject wordt afgesloten met een afrondingsgesprek, waarin gekeken kan worden of we een traject sluiten of eventueel verlengen indien dit nodig is.

Maatwerk

Zoals al eerder vermeld wordt elk traject op maat gemaakt. Er staat van tevoren niets vast en ik zal ingaan op de behoeften van uw kind. Heeft uw kind behoefte aan wandelen of lekker ravotten in het bos, dan zullen we naar buiten gaan. Mijn praktijk op Scheveningen ligt vlakbij het bos en het strand. Is uw kind graag buiten, dan zullen we er samen op uit trekken. Heeft uw kind meer behoefte aan rust, dan is lekker thuis hangen op de bank met een kop thee ook een mogelijkheid. Is uw kind graag creatief bezig, dan zal ik hier gebruik van maken en lekker gaan knutselen met uw kind. Houdt uw kind van dieren, dan kan uw kind zich lekker uitleven met mijn huisdieren. Ik heb tamme konijnen en dwergpapegaaien die dol zijn op aandacht. Kortom, alles is mogelijk, zolang uw kind zich er maar goed bij voelt. Vanuit die veilige situatie ga ik met uw kind op zoek naar een oplossing voor het probleem.